Rodbehandling af en tand

Rodbehandlinger bliver lavet hvis der er betændelse i tandnerven eller på rodspidserne. Betændelsen giver ofte, men ikke altid, tandpine.

Hvad sker der under en rodbehandling?

Ved rodbehandling fjernes betændelsen, og rødderne forsegles for at undgå betændelse igen. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse og er normalt smertefri, men tidskrævende.

Efter behandlingen kan man ofte opleve forbigående smerter. Hvis smerterne ikke forsvinder i løbet af et par dage, skal du kontakte din nærmeste tandklinik.

Rodbehandling svækker desværre tanden, og derfor er det ofte nødvendigt at lave en krone. Det gøres for at beskytte tanden fra at knække på sigt.

 

Avanceret usdtyr til rodbehandlinger

Her på klinikken arbejder vi med de nyeste teknikker indenfor rodbehandling. Vi bruger bl.a. roterende nickel-titanium file som giver en hurtig og sikker udrensning af nervekanalerne. Vi har elektronisk udstyr, der kan angive den præcise længde af rodkanalerne og så anvender vi kofferdam (for at kunne arbejde bakteriefrit) i langt de fleste tilfælde.

De mere komplicerede rodbehandlinger bliver behandlet af tandlæge Søren Grønlund. Her bliver der anvendt operationsmikroskop, VDW Reciproc rodbehandlingssystemet samt Acteon Irrisafe til skylning af kanaler.

Søren Grønlund er medlem af Endodontiforeningen (rodbehandlingsforeningen) i Danmark og ESE; European Society for Endodontology (Europæisk rodbehandlingsforening), og deltager ved relevante kurser i ind- og udland. Hermed bestræber vi os hele tiden på, at kunne udføre rodbehandlinger efter ESE's guidelines.

Patienter henvist til Søren Grønlund får udelukkende foretaget rodbehandlingen, den efterfølgende plastfyldning foretages af egen tandlæge.

Andre behandlinger

Vores Priser

Hvad koster en behandling hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser. 

Se priser

Værdigrundlaget

Vores værdigrundlag udgøres af fire elementer: kvalitet - service - hygiejne - værdi for pengene.

Læs mere